Шоколад и ягоди Fudge Trifle (Show-Спиране на десертна рецепта)

July 10, 2020 By Peika 0

Сервиране на ягодна дреболия в чаша.

Често рецептите, които изглеждат впечатляващи, са трудни за приготвяне и изискват специализирани умения за печене или готвене. Тази рецепта обаче за Show Stopping Chocolate and Strawberry Fudge Trifle е лесна за приготвяне и красива, когато е направена. Освен това, десертът има толкова добър вкус, колкото изглежда.


Време за подготовка: 30 минути торта за печене, 15 минути създаване на компонентите за дреболията, 10 минути монтаж

Порции: 8-10 души

Какъв вид десерт съчетава ароматите на шоколадовия фъдж, подсладената сметана и шоколадовата торта, гарнирана с ягоди? Защо, нашата рецепта за Show Stopping Chocolate and Strawberry Fudge Trifle! Тази рецепта е напълно и напълно приказна, прави се супер просто, а представянето е невероятно.

Това е една от онези рецепти, които изглеждат толкова добре, колкото и на вкус. Слоеве от бита сметана, размазан пудинг, шоколадова торта и сладки ягоди се обединяват, за да направят божествено вкусен десерт.

Онези, които са неинформирани, може да не знаят какво в света е дреболия. Дреболиите произхождат от Англия, а оригиналният десерт, наречен дреболия, се състои от гъба торта, гарнирана с яйчен крем. Преди да се добави заварният крем към тортата, той се гарнира с плодове и се накисва в шери.

Накрайник от бита сметана украсяваше цялата работа и понякога се наричаше „Торта Типсис“ или „Типичен таралеж“ като кимване към алкохола в десерта. В миналите епохи, пестеливите готвачи са правили дреболии, за да използват торти, които може би ще станат малко застояли.

През 1700-те години дори американските готвачи са се впуснали в създаването на дреболии и те са били изключително популярни в южните части на САЩ с тези, които са живели на огромните плантации там. Някои от тях нарекоха творенията си „Типсий Парсон“, вероятно защото декаденцията на десерта щеше да примами дори гостуващ пастор. Точно по това време е измислена дребната чиния.

Чиниите с дреболии са високи стъклени чинии с права страна, които позволяват впечатляващото представяне на дреболия. Ресторантите могат да видят всички фантазирани слоеве на десерта за себе си, преди да им бъдат сервирани сладките лакомства. В Антебелум Америка дреболиите са направени от фантазия нарязано стъкло.

В днешно време можете да ги намерите във всеки универсален магазин, но не е нужно да харчите много пари за един фантастичен. За тази рецепта самият десерт е в центъра на вниманието, така че докато храната изглежда страхотно, никой няма да обръща внимание на съда, в който е направен.

Сигурни сме, че все още можете да намерите старомодната версия на дреболия, която съдържа алкохола като основна съставка, но модерните дреболии не включват непременно алкохол. Често дреболиите вземат други по-познати десерти и ги обличат във фантазираното ястие.

За тази рецепта ще използвате подсладена бита сметана, която е стабилизирана. Много хора може да не са запознати със стабилизираната бита сметана, но това е добре, защото ще ви преведем през целия процес.

Основно стабилизираната бита сметана използва желатинова смес, за да не се изпусне крема. Ако просто правите бита сметана, с течение на времето въздухът изтича от крема и вие оставате с течаща каша. Стабилизирането на крема с желатин ще помогне на крема да запази формата си и да запази десерта ви приказно.

Също така, тази рецепта използва бокс за торта смес за простота. Ако обаче имате изпитана и истинска фамилна любима рецепта за шоколадова торта, не се колебайте да я замените на мястото на кутията с микс торта.

Шоу-дрехи Инструкции за шоколад и ягоди

Съставки

  • 1 пинта (2 чаши) тежък крем за разбиване
  • ½ чаша пудра захар
  • 1 кварт (4 чаши) мляко
  • 1 кутия за торта смес, изпечена според инструкциите за опаковката и охладена (изпечете я в тава за печене 9 на 13 инча)
  • 1-квартни ягоди
  • 2 кутии смесено пудингово мляко с желто (ако не можете да намерите аромат на фъдж, използвайте шоколад, но няма да е толкова богат)
  • 8 чаени лъжички вода
  • 2 чаени лъжички неовкусен желатин

Пълният набор от съставки, които ще се използват.

Стъпка 1: Нарежете изпечената торта на кубчета с размер около 1 ½ до 2 инча. Отменете това.

Изпечената торта се нарязва на малки парченца.

Стъпка 2: За да създадете стабилизираната бита сметана, първо поставете вашите смесители и смесителната си купа в хладилника.

Колкото по-студен е кремът, толкова по-лесно е да се разбие.

Добавете водата в малка чиния за микровълнова фурна. Поръсете желатиновия прах върху водата, разбъркайте и микровълновата за около 5 до 10 секунди. Не искате да правите водата ужасно гореща, а по-скоро просто искате да разтворите желатина. Оставете тази смес настрана.

Желатинът се смесва в купа.

Стъпка 3: Извадете купата и смесителите от хладилника и добавете сметаната и пудрата захар.

Сметаната разбийте с електрически миксер за около 3-5 минути, или докато започне да поддържа формата си. С миксер работи, бавно капе в желатина. Не просто изхвърляйте тази смес в крема, добавете я бавно, докато разбиете сметаната. Когато кремът започне да се стяга, създавайки твърди върхове, изключете миксера.

Кремът се разбива с електрически миксер.

Стъпка 4: В отделна купа смесете сместа за пудинг в млякото с помощта на телена бъркалка. Разбийте сместа, докато не останат бучки.

Сместа за пудинг се смесва в отделна купа.

Стъпка 5: Капайте ягодите и ги нарязвайте на половинки за плодове със среден размер или четвърти, ако са много големи.

Пресните ягоди се режат на половина.

Стъпка 6: Сега е време да сглобим дреболията. В чинията си за дреболии поставете слой от кубчетата за торта.

Просто покрийте дъното. Следваща лъжица около половината от сместа за пудинг върху тортата. Внимателно го разстелете наоколо, но не е необходимо да бъде перфектен.

Пътищата се сглобяват с кекс на първия слой, а пудингът се смесва на втория слой.

Стъпка 7: След това добавете около половината от разбитата сметана, като я разстелите леко.

Добавете половината плодове, като ги изправите около ръба на чинията и след това запълнете в центъра на дреболията.

Следващият слой е разбитата сметана и ягодите са отгоре.

Стъпка 8: Следва още един слой кубчета торта, останалият пудинг и накрая останалата част от разбитата сметана. Най-отгоре с останалите плодове.

Покрийте дреболията с пластмасова обвивка и съхранявайте в хладилника, докато сте готови да сервирате. Съхранявайте остатъците в хладилника до три дни.

Готовата дреболия от сладко от ягоди и шоколад.Source